Categorie archief: Loosdrecht

Bianca de Graaf- Spierings

Bianca de Graaf- Spierings Thuiszorgtherapie

Bianca de Graaf- Spierings

In 1987 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Cesar. In deze 25 jaar ben ik zelfstandig werkzaam in Loosdrecht, eerst met veel plezier als  Cesartherapeute in een groepspraktijk voor fysiotherapie. Vanaf 2001 in een HOED (huisartsen-onder-een-dak), een moderne huisartsenpraktijk met verschillende preventieprogramma’s.

In Loosdrecht, wordt op het gebied van de ouderen veel belang gehecht aan het behouden van hun zelfstandigheid in de thuissituatie. Er is voor ouderen waar de zelfstandigheid in gevaar dreigt te komen een ‘vangnet” opgezet.

Te denken aan de ouderen met;

  • Een verhoogd valrisico,
  • Mobiliteitsproblemen,
  • Matige problemen in het organiseren van het dagelijks huishouden,
  • Een fysieke hulpvraag waar de verzorgende partner plotseling weggevallen is,
  • Enz.

Er is samenwerking met verschillende zorgdisciplines, waar samen afspraken en een plan van aanpak zijn gemaakt. Na de aanvraag en mijn huisbezoek aan de betreffende oudere, maak ik een plan en regel zaken zoals; valpreventie, taxipas, alarmknop, huishoudelijke hulp en/of ik informeer de betreffende zorgdiscipline, waarna iedere discipline verder op zijn eigen terrein zorg verleend of de juiste aanpassingen in en om het huis voor deze oudere regelt.

Het samen zoeken naar een passende en persoonlijk oplossing in een kort tijdsbestek is voor mij een grote inspirerende uitdaging.

Mocht u meer willen weten, of eens van gedachten willen wisselen of ik iets voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op.

Contactformulier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht